dinsdag 18 maart 2008

IJsvogel in Voordorp!!


GESPOT IN VOORDORP:

16 december 2007 - de ijsvogel

Het is altijd heerlijk op een zondagochtend heel vroeg door de stad te fietsen. Zondag 16 december 2007 was zo’n dag: ik moest al vroeg op het station zijn om een dag te gaan wandelen met vriendinnen. Het was prachtig zonnig weer, het had gevroren en de wereld zag een beetje wit. Ik reed de Kartinistraat in richting de Kögllaan langs het water. Ineens zag ik boven het water een fluorescerende blauwe flits voor mij uitvliegen: een ijsvogeltje! Hij vloog zo snel, laag over het water, ik kon hem met geen mogelijkheid bijhouden maar mijn dag kon al niet meer stuk! De ijsvogel is zo’n prachtig mooi vogeltje en zo opvallend dat kan niet missen. De soort is lang zeldzaam geweest maar mede door de zachte winters zijn ze in aantal toegenomen. Dus, gaat u op een mooie, zonnige ochtend op pad: kijk uit naar de ijsvogel!

Ruth van de Laarschot

2 opmerkingen:

Fabian Stolk zei

Eergisteren, dus maandag 28 juli 2008, tegen 11.00 uur, zag ik boven het water langs de Kögllaan, als een schicht een ijsvogel vliegen, richting Romerolaan. Dat was de tweede in zestien jaar; minder zeldzaam dus dan de aalscholver, die ik daar alleen op 17 juli 2007 zag.

Twan Van Dommelen zei

Ik woon al enkele jaren in Voordorp en op ons vorige adres in Voordorp keken we uit op water. Vooral in de vroege winter zag je dan rond t middag uur heel erg vaak een ijsvogel. Prachtig. De eerste keer kan ik me nog goed herinneren; ik zag iemand een blauw papiertje in t water gooien. Ik zag echter niemand en voordat ik de tijd kreeg dat vreemd te vinden kwam t blauwe 'papiertje' uit t water en ging t op n tak zitten; de kingfisher! Met recht!